Kuntoutus ja apuvälineet - herokuva

Katetrit

Mikä on IQ Cath-katetri?

Pisarakatetri, pallokatetri, joustokatetri, erikoiskatetri…  “Rakkaalla lapsella” on monta nimeä, josta hänet tunnetaan!

IQ Cath-katetrissa on patentoitu pisaranmallinen kärkiosa, mikä ohjaa hellävaraisesti katetrin kulkua virtsaputkessa eteenpäin. Pisaran jälkeinen osa on pehmeä ja ennen katetrin vartta on vielä kolmas, erittäin joustava  vyöhyke. Katetrin runko-osa on jätetty jäykemmäksi, mikä tekee katetrin käsittelemisestä helpompaa.

Näiden ominaisuuksien johdosta IQ Cath-katetri on turvallinen käyttää. Katetri liikkuu hellävaraisesti virtsaputkessa eikä aiheuta katetroitaessa limakalvovaurioita.

Kenelle IQ Cath -katetri sopii?

IQ Cath sopii kaikille, joiden virtsaaminen on vaikeutunut niin, että joudutaan turvautumaan kertakatetrointiin. IQ Cath ”ui” helposti ahtaassa virtsaputkessa eteenpäin, ja on siten turvallinen ja paras katetri minkä voit saada.

IQ Cath-katetrista on olemassa omat mallit miehille, naisille ja lapsille.

IQ Cath sopii käytettäväksi etenkin seuraavissa tapauksissa:

  • Suurentunut eturauhanen tai spastinen sulkijalihas saattaa aiheuttaa spontaanin virtsan kulun ongelmia, jolloin joudutaan turvautumaan kertakatetrointiin rakon tyhjentämisessä.
  • Virtsaputken seinämässä olevat taskut, ahtaumat ja arpeutumat voivat vaikeuttaa katetrointia.

IQ Cath-katetrin ainutlaatuinen rakenne ja ominaisuudet auttavat katetrin liikkumisessa virtsaputken ahtaiden kohtien ohi.

IQ Cathilla katetrointi onnistuu hellävaraisesti ja helposti!