Kuvassa pyyhepino saunan lauteilla
Asiantuntijalla on asiaa

Rentoudu juhannuksena vasta puhdistetussa saunassa

Juhannus lähestyy ja on taas sen aika! Saunan perusteellisempi siivous juhannukseksi on perinne, josta kannattaa pitää kiinni.

12.6.2020

Juhannus antaa tälle määräaikaistyölle hyvän aikataulun ja asiakkaat taloyhtiöissä odottavat pääsyä puhtaaseen saunaan. Pandemia-aikana myös yhteiskäytössä olevien saunojen puhtaus on erityisen tärkeää.

Pesutilojakaan ei saa unohtaa, vaikka saunan siivouksesta puhutaankin. Perusteellisempi siivous lisää peseytymistilojen käyttöikää ja turvallisuutta. Kuuma sauna tuhoaa osaltaan mikrobeja, mutta likaa kuumuus ei poista. Pinnat saattavat olla liukkaita liasta ja shampoo ym. jäämistä.

Saunan perusteellisemmassa siivouksessa huomiota kannattaa kiinnittää lauteiden alapintaan. Lauteiden alle valuu hikeä saunomisen aikana, joka muodostaa lauteiden alle muun lian kanssa biofilmikerrosta.
Puiset lauteet on hyvä kastella lämpimällä vedellä ennen pesua. Lämmin vesi avaa puun syyt, jolloin lian irtoaminen helpottuu. Vastaavasti loppuhuuhtelu tehdään kylmällä vedellä, jotta puun syyt saadaan kiinni.
Pesuissa on käytetty perinteisesti harjaa. Viledan tuotteista löytyy kuitenkin hyviä Safety -moppeja. Ne irrottavat likaa tehokkaasti, eivätkä roiski kuten harjat.

HETI – tuoteperheestä sauna- ja pesutilojen pesuun sopivat erityisen hyvin

Katso myös videot:

Näin peset saunan lauteet (youtube)

Näin peset suihkutilat (youtube)