Kosketuspinnat blogin herokuva
Asiantuntijalla on asiaa

Hyvä käsihygienia on tärkeää, mutta ethän unohda kosketuskohtia!

Hyvä käsihygienia on kaiken A ja O ja sen tärkeys korostuu erityisesti näin flunssakausina. Mutta muistatko huomioida myös kosketuskohdat yleisissä tiloissa kuten työpaikoilla?

1.10.2019

Taukotilat ovat kaikkien työntekijöiden käytössä useasti päivässä; aamukahvit, lounas ja päiväkahvit. Oletko koskaan miettinyt, mihin kaikkiin pintoihin kosket, kun haet aamukahvisi? 

Ensimmäisenä vastaan tulee astiakaapin ovenkahva. Kuinka moni on koskettanut sitä ennen sinua? Onkohan heillä flussaa juuri nyt?  

Puhdas kahvikuppi. Kukahan tyhjensi tiskikoneen, olivatkohan hänen kätensä täysin puhtaat ennen puhtaisiin astioihin koskemista? 

Kahvikoneen käynnistysnappula tai kahvipannun kahva. Tarvitseeko vielä muistuttaa, että kuinka moni on sitä kahvaa tai nappia koskenut käsillään ennen sinua? 

Syödessäsi omia eväitä lounastauolla yhteisessä taukotilassa, kosketat vielä useampiin eri pintoihin, joita monet työkaverisi ovat koskeneet ennen sinua. 

Työpaikkojen yhteiset taukotilat siivotaan sopimuksen mukaisesti yleisimmin kerran päivässä, mutta onko se riittävä taajuus? Taukotilojen hygieniasta on tehty erilaisia tutkimuksia. Taukotilojen kosketetuimmat kohdat ovat jääkaapin ovet, mikroaaltouunin painonapit, käsipyyheannostelijat, astianpesukoneen kahvat ja astiakaappien kahvat, unohtamatta sitä kahvikonetta. Yksittäisiä kosketuskohtia taukotiloissa on paljon. Niiden siivous on tärkeää, mutta käyttäjien on hyvä huolehtia myös hyvästä käsihygieniasta, yhteisiä taukotiloja käytettäessä. 

Syksyisin terveisin,

Terhi

Jäikö sinua askarruttamaan jokin kosketuskohtien siivoukseen liittyvä seikka? Jatkan mielelläni keskustelua aiheesta! Löydät minut myös Twitteristä @salo_terhi

#HETIPuhdasta