MOTOmed loop Parkinson.la jalka- tai käsiharjoitusyksikkö

MOTOmed loop Parkinson.la jalka- tai käsiharjoitusyksikkö

Terapiaharjoituslaite

MOTOmed loop -mallit edustavat tulevaisuuden liiketerapiaa istuma-asennossa. Uuden muotoilun ja digitaalisen älyn ansiosta käyttäjät saavat kokea täysin uudenlaisen MOTOmed-liiketerapian. MOTOmed loop on monipuolinen ja helpottaa terapia- ja hoitohenkilöstön arkipäivää.

Uuden ja innovatiivisen korkeudensäädön ansiosta käyttäjät voivat säätää MOTOmed loop -mallien korkeutta vaivattomasti ilman työkaluja. Korkeudensäätö laajentaa ihanteellisella tavalla istumismahdollisuuksia MOTOmed-liiketerapian yhteydessä: MOTOmed loopin käyttäjät voivat harjoitella aktiivipyörätuolista, sähköpyörätuolista, hoitopyörätuolista, istuinkaukalosta tai tuolista käsin. Käyttäjä voi säätää yksilöllisesti myös käsivarsien ja vartalon kulman. Tämä mahdollistaa hartia-, niska- ja selkälihasten optimaalisen harjoittelun.

MOTOmed loop parkinson -harjoitusterapialaite on kehitetty erityisesti Parkinsonin tautia sairastaville. Parkinsonin tauti on etenevä neurologinen sairaus, jonka oireita ovat liikkeiden hitaus, lepovapina, lihasjäykkyys ja tasapainovaikeudet. Niin kutsutun pakotetun liikkeen on havaittu vaikuttavan myönteisesti käyttäjien kävelykykyyn, tasapainoon, akinesiaan, hienomotoriikkaan ja ryhtiin. Tutkimustulokset osoittavat, että jalkojen nopea polkuliike (80-90 poljinkierrosta/minuutissa) voi lievittää merkittävästi Parkinson-taudille tyypillisiä oireita kuten jäykkyyttä, vapinaa ja liikkumisvaikeuksia. MOTOmed loop parkinson mahdollistaa passiivisen polkuharjoittelun aina 90 poljinkierrosnopeuteen saakka.

MOTOmed loop parkinson sopii harjoitteluun niin kotona kuin hoitolaitoksissakin. Sen avulla on esimerkiksi kotona helppo suorittaa päivittäin tehokas ja yksinkertainen harjoitusohjelma. Säännöllisen polkuharjoittelun hyötyinä voi liikkuminen ja tasapaino parantua sekä käsien hienomotoriset tehtävät myös helpottua.

Moottoriavusteinen tai passiivinen liike liikuttaa pehmeästi jalkoja. Liike sekä rentouttaa että voimistaa. Moottoriavusteisen liikkeen sekä poljintehostimen avulla voit harjoitella rasittumatta liikaa. Pienellä lihasvoimalla voit siirtyä passiivisesta liikkeestä aktiiviseen ja MOTOmedin moottori jatkaa liikeharjoittelua, kun väsyt tai sinulla ei ole lihasvoimaa. Voit harjoitella omin voimin ja pienin vastusportain. Tämä on ihanteellista kotiharjoittelua sydämelle, verenkierrolle ja lihaksille. MOTOmed viva 2 Parkinson -laitteeseen voidaan liittää myös käsi- ja ylävartalon harjoitusyksikkö.

MOTOmed viva 2 Parkinson -harjoituslaitteessa on kokoontaitettava ja kaltevuussäädettävä värikosketusnäyttö. Laitteessa on valmiina useita valmiita harjoitusohjelmia. Harjoitustiedot kuten matka ja aika sekä passiivisen ja aktiivisen harjoittelun osuus näkyy eriteltynä. Liikesuojakytkin sekä herkkä spastisuustunnistin tunnistavat tahattomat lihaskouristukset, spasimit, jolloin harjoittelu on miellyttävää ja turvallista. Pehmyt tasainen liike, liikesuojakytkin ja spastisuuden rentoutusohjema automaattisella suunnanvahdolla auttavat rentouttamaan spastisia lihaksia.

Valmistaja: RECK

TEKNISET TIEDOT

 • Valmistajan tuotekoodi: 260.060+303.000
 • Näyttö: Värikosketusnäyttö, kokoontaitettava ja kaltevuussäädettävä, Koko 16:9 = 7 “
 • Nopeus (passiivinen): 1–90 kierr./min
 • Harjoittelumahdollisuudet:
  Jalka- tai käsiharjoittelu (passiivinen, avustettu, aktiivinen)
  Vaihtaminen jalka- ja käsiharjoittelun välillä koskettamalla, ohjelmistolla ohjatusti
 • Aktiviteetit: Terapiaohjelmat, pelit/motivointiohjelmat
 • Liitännät: USB-liitäntä ja sarjaliitäntä
 • Säätömahdollisuudet: Ilman työkaluja korkeussäädettävät jalkaharjoitin ja käsiharjoitin
 • Jalkakaukalot: Muovipäällysteiset turvajalkakaukalot
 • Lisävarusteet:
  Pyörätuolin vakauttaja
  Pohjekaukaloilla varustetut jalkaohjaimet
  Itse käytettävät jalkapidikkeet
  Poljinsäteen pikasäätö
  Rannemansetti käden kiinnitykseen
  Käsimansetilla varustetut kyynärvarsikaukalot
  Tetra-käsikahvat
 • Kaikkiin MOTOmed-harjoitusyksiköihin sisältyvät toiminnot:
  Harjoittelu aktiivisesti, avustetusti ja passiivisesti
  Vastustasot 0–20 (aktiivinen harjoittelu)
  Laitteeseen asettumista ja siitä nousemista helpottava toiminto
  Hätäpysäytin
  Liiketunnistin
  MOTOmed Smooth Drive -ominaisuus: liikkeen pehmeä aloitus ja lopetus
  Spastisuuden tunnistus
  Symmetriaharjoittelu (näyttää puolieron oikean ja vasemman välillä)
  Tonusnäyttö (keskiarvo)
  Harjoitustiedot (passiivinen ja aktiivinen osuus näytetään erikseen)
  Moottorin voiman säätö välillä 1–10

Tuotenumero: HA00050649